Goran Ivkic 12 scaled

Goran Ivkić, dr.med.

specijalist neurologije
subspecijalist epileptologije

Dr. Goran Ivkić, specijalist neurolog, subspecijalist epileptolog, radi kao asistent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga. Kao nastavnik sudjeluje u dodiplomskoj nastavi na nekoliko katedri; Katedra za Anatomiju, (predmet: Anatomija i funkcionalna anatomija čovjeka), Vijeće predmeta za neuroznanost (Predmet: Temelji neuroznanosti) i Katedri za Neurologiju (Predmet: Neurologija i neurokirurgija, integrirana nastava).
Predavač je i na predmetu Fundamentals of Neuroscience, u okviru Studija na engleskom jeziku.

Svoj klinički rad (specijalist neurolog – epileptolog) ostvaruje u Poliklinici NEURON pri Hrvatskom institutu za istraživanje mozga, gdje su mu uže područje kliničkog interesa: epilepsije, glavobolje, stres, psihosomatika i općenito teme poput; „Um u službi zdravlja“, o čemu je održao i brojna javna predavanja.

ZNANSTVENI INTERESI

Više godina bio je dio istraživačkog tima akademika Ivice Kostovića na projektima vezanim za razvoj moždane kore čovjeka. (“Reorganizacija moždane kore čovjeka tijekom života”, “Postnatalni razvitak moždane kore čovjeka” i “Razvitak moždane kore čeonog režnja čovjeka”).
Surađivao je u projektima prof. dr. sc.Marijana Klarice, koji se bave patofiziologijom cerebrospinalne tekućine: Promjene volumena likvora u kranijskom i spinalnom prostoru pri različitim položajima tijela.

Trenutni znanstveni fokus je vezan za krvožilnu opskrbu mozga tijekom razvoja, koji je dio doktorske disertacije pod naslovom „Razvojne promjene vaskularne mreže ljudskog fetalnog mozga – Rapid Golgi studija.
Autor je brojnih indeksiranih radova i članaka u stručnoj i znanstvenoj literaturi.

Tema: Moždani udar

Tema: Lijevi i desni mozak

Tema: Refleksi

ZDRAV ŽIVOT – Profil stručnjaka

Tema: Glavobolje

Tema: Nesanica

Tema: Post Covid sindrom